I na ovakav način izložba može da se otvori
I na ovakav način izložba može da se otvori

„Srećni dani“: Ubuduće tradicionalno

Posle brojnih gradova u Evropi, i Bečejci su doživeli da se njihovoj sredini premijerno održi popularni format zabave „Happy days”. Minulog petka i subote pod krovom Gradskog pozorišta, uz logističku i finansijsku pomoć od 250.000 dinara Kancelarije za mlade opštine Bečej, festival „prvenac“ okupio je par desetina izlagača na atraktivnoj izložbi u holu i muzičkih aktivista u Pozorišnom klubu.

Dobra poseta izložbe u okviru festivala Srećni dani
Dobra poseta izložbe u okviru festivala Srećni dani

Umesto protokolarnog svečanog otvaranja sa prigodnim besedama, stvaralačku izložbu otvorila je solistkinja na harmonici Divna Forest iz Novog Sada, na čijem se repertoaru našla filmska muzika. A na izložbi su prezentirani likovni radovi od crteža i karikatura, preko slika rađenih u različitim tehnikama i fotografija do originalno izrađenih akcionih figurica.

I dok je izložba bila otvorena do ponoći prvog dana festivala, muzički program je trajao dva dana do ranih jutarnjih sati i privukao je pažnju bečejske mladeži. Pored žive muzike nekoliko bendova, nastupili su di-džejevi iz Bečeja, ali i Beograda, Kanjiže, Novog Pazara, Novog Sada, Sombora… pa se uživalo u dobroj muzici.

Pošto je festival „Srećni dani” bio humanitarnog karaktera, ulaznice se nisu naplaćivale, nego se ostavljao prilog i sakupljeni novac neće usrećiti, ali će nekoga kome je preko potreban pomoći.

Imajući sve u vidu, organizatori i posetioci su zadovoljni, pa se nadaju da će se iduće godine reprizirati i da će sve postati tradicija u gradu kraj Tise.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име