Nije ni malo prijatna buka koju stvaraju radne mašine na raznim delovima Bečeja, žitelji najvećeg potiskog grada se ne bune. A zašto i bi, kada će od realizacije aktuelnih investicija svi imati koristi. Od aktuelnog postavljanja kanalizacije u delovima četiri ulice, direktnu mogućnost za priključenje na kanalizacionu mrežu imaće stotinak domaćinstava.

Lokalna samouprava zadovoljna je izborom izvođača radova, jer novosadska firma Graditelj radi predviđenom dinamikom.

-Blizu 250 metara u Potiskoj ulici je već završeno, sada se radi oko 200 metara u delu Ulice Petefi Šandor, a potom se mašine sele u ulice Neznanog junaka i Severa Đurkića. Ukupno će se raditi 1.027 metara kanalizacije, od čega nešto manje od 850 metara sekundarnog kolektora i oko 200 metara tercijalnog kolektora. Vrednost investicija je oko 5,6 miliona dinara, od čega je naše učešće oko milion dinara, a preostali deo su pokrajinska sredstva. Očekujemo da radovi budu završeni do kraja oktobra, rekao je prilikom pres konferencije na samom gradilištu predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Više od četvrt veka građani čekaju da kanalizaciona mreža prođe ispred njihovih domova, pa je velika verovatnoća da će, i pored nimalo zavidne materijalne situacije, većina njih sklopiti ugovor sa JP „Vodokanal“ o priključenju na kanalizaciju. A to znači da će nestati muke sa septičkim jamama.

-Učestvovanjem na konkursima republičkog ili pokrajinskog karaktera jedino možemo da dođemo do potrebnih sredstava za investiciona ulaganja. Kada je ova oblast u pitanju, sada ćemo akcenat staviti na poboljšanje efikasnosti vodosnabdevanja. Sada ako se desi kvar u nekom delu ulice, mora da se zatvara vodosnabdevanje u čitavom kvartu ili pola grada dok se havaraja ne otkloni. Želimo to da prevaziđemo postavljanjem ventila po ulicama i tako racionalnije uredimo vodosnabdevanje. U cilju realizacije te investicije, učestvovaćemo s našim projektom za vodovodnu mrežu na pokrajinskom konkursu, dodao je prvi čovek bečejske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име