Krosfit je sve popularniji i u Bečeju. Ovdašnjem klubu članstvo se nakon samo godinu udvostručilo, pa sada u fiskulturnoj sali Gimnazije Bečej aktivno vežba oko 40 članova.

Jednog od osnivača kluba Đorđe Dragina očekuje već narednog meseca, kako nam je rekao, najvažnije takmičenje u karijeri „throw down“ u glavnom gradu Grčke Atini. Dragin će ovom takmičenju predstavljati Srbiju, ali i naš grad.

– Biće dva takmičarska dana, biće više manjih treninga, ne znamo od čega će se sastojati. Znamo da će biti gimnastika, dizanje tegova i razne aerobne aktivnosti. Spremamo se svaki dan, od dva do tri puta dnevno, nekad i četiri puta, kaže Đorđe Dragin.

Jedinom predstavniku bečejske opštine na međunarodnom takmičenju u Atini potrebna je pomoć sugrađana, jer, osim kotizacije, troškova ima još, dok, pored ovog, aktuelna su i druga, redovna, nadmetanja koja takođe iziskuju novac.

– Dolazimo iz male sredine gde su nam novčana sredstva ograničena. Svaka podrška bi nam mnogo značila. Bila bi to dobra promocija za Bečej, navodi Dragin.

Dugogodišnji fudbaler Miloš Stupar godinu dana je odolevao pozivima i nagovaranju prijatelja da se i on oproba u krosfitu. Nakon samo nekoliko meseci u ovom sportu, ostvario je zapažene rezultate.

Krosfit razlikuje se od drugih sportova, a Stuparu je atraktivan zbog toga što se angažuje celo telo, kako objašnjava, a i dobar osećaj posle treninga, kad iznenadiš sebe kad vidiš šta si sve uradio za nekih pola sata, sat, koliko traje trening. Za mene je to dobar osećaj, objasnio je Miloš Stupar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име