Sa jedne od ranijih manifestacija
Sa jedne od ranijih manifestacija

Deca i mladi Bečeja treći put će učestvovati u atraktivnoj manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“! To je epilog dogovora opštine Bečej i pomenute manifestacije, a sve je ozvaničeno ugovorom koji su pred novinarima potpisali član Opštinskog veća Dragan Kovačev i izvršni direktor manifestacije Igor Karadarević.

Za razliku od prethodnih sedam godina, manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ je promenila koncept organizacije. Bečejci neće biti u prilici da prate koncert u svom gradu, jer će se predstavnici dvadesetak gradova sredinom juna iduće godine naći u Ćupriji na finalnom koncertu.

-Iako neće biti koncerta u Bečeju, ovo je sjajna prilika za njegovu promociju, pošto će se snimiti „TV razglednica grada“, naglašava izvršni direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ Igor Karadarević. Zatim obezbeđen je direktan prenos na prvom kanalu RTS finalnog koncerta u Ćupriji, pa je i to prilika za promociju grada. Tokom januara će biti audicija dece, a već u februaru će biti poznato kojih će maksimalno 25 učesnika predstavljati Bečej na finalnom takmičenju u pevanju i plesu na jednom od jezika zemalja Evropske unije. Obuka dece je besplatna, a pored producenata, snimatelja, profesora, pedagoga i psihologa, dva puta nedeljno u Bečej će dolaziti i pripremati decu za nastup i predstavnici ambasade zemlje na čijem jeziku će deca nastupati, kako bi što bolje savladali izgovor teksta.

Od predstavnika bečejske opštine Dragana Kovačeva saznali smo da su se oni obavezali da obezbede zagrejan prostor u kom će se obuka obavljati, minimalan deo putnih troškova, ukupno 252.000 dinara, za ekipu koja će vršiti obuku dece u Bečeju, kao i dva autobusa za odlazak na finalni koncert u Ćupriji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име