Ovogodišnja kolonija okupila je 55 slikara | Foto: Vlastimir Jankov
Ovogodišnja kolonija okupila je 55 slikara | Foto: Vlastimir Jankov

Iako je bila 13. po redu, Likovna kolonija u organizaciji bečejske Likovne sekcije „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“ protekla je u izuzetnoj atmosferi atraktivnog ambijenta kraj Ribnjaka na pola puta između Bečeja i Bačkog Gradišta.

Ukupno 55 slikara amatera iz Bačke Topole, Bačkog Petrovog Sela, Botoša, Zrenjanina, Lukinog Sela, Mužlje, Novog Sada i, naravno, Bečeja slikali su slobodno, bez zadate teme, a akcenat je stavljen na druženju.

-Istakla bih, mada nam novac nije primaran, da je ovogodišnju koloniju podržala Fondacija Gabor Bertlen iz Mađarske i da uvek imamo logističku podršku matičnog MKD „Petefi Šandor“. Sa nama su uvaženi gosti, akademski slikar Viktor Škrabanj, te renomirani bečejski slikari, suprožnici Milica i Milivoj Mirić, i Tibor Šipoš, od kojih imamo šta da naučimo. Od naših 28 članova, nisu došli samo oni koje je bolest sprečila, saznali smo od predsednice Likovne sekcije „Duga“ Piroške Tot Kaša.

Atraktivan ambijent doprineo je dobroj atmosferi | Foto: Vlastimir Jankov
Atraktivan ambijent doprineo je dobroj atmosferi | Foto: Vlastimir Jankov

Iskoristili su organizatori da svojoj najstarijoj članici i osnivaču iz 2002. godine Katalin Holo (88) uruče prigodan poklon, a  Margita Salontai je počastila kolege po hobiju domaćom rakijom za novorođeno peto praunuče.

Pored doručka i užine, likovnjaci su po završetku druženja sa bojama i četkicom kraj štafelaja, druženje nastavili uz ukusan goveđi perkelt. Kasnije se čula i pesma praćena gitarom i  dogovarali su se gde će imati novo okupljanje na istu likovnu temu. Za to vreme, gosti Ribnjaka su 15. jula imali priliku da vide improvizovanu izložbu pod vedrim nebom, jer su nastali neopremljeni radovi bili prezentovani.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име