Bečejska premijera predstave „Kompletna istorija pozorišta (ukratko)“ biće izvedena u subotu 1. juna u 20 časova u Gradskom pozorištu Bečej.

Predstava je nastala po motivima teksta Meta Tompsona, u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Reditelj: Igor Pavlović

Adaptacija i dramaturgija: Mina Petrić

Igraju: Simonida Mandić, Rade Maričić, Srđan Kner i Ivan Đurić

Ulaznica iznosi 800 dinara

Rezervacije:
021 6915 336 (od 8 do 14 sati), pozoristebecej@gmail.com

O predstavi:

Može li se kompletna istorija pozorišta prikazati u jednoj predstavi?

Na to pitanje pokušaće da odgovore:
Viljem Šekspir, Bil – genije, bard sa Ejvona, najveći od najvećih, nije baš siguran šta radi ovde, jako je gladan; Sara Bernar – najčuvenija glumica ikad, nezaustavljiva snaga, impozantno scensko prisustvo, problem sa kontrolom besa, odigraće sve sama viseći s lustera… ako pre toga ne ubije Bila; Konstantin Stanislavski, Kosta – jedan od najuticajnijih pozorišnih mislilaca, čvrsto je uveren da je predstavu moguće uraditi uz individualni rad na pokretačima psihičkog života uloge, osvešćivanje unutarnjeg scenskog samoosećanja, razmatranje glavnog zadatka i osnovne radnje, i… tako dalje I onaj četvrti – upravnik pozorišta koji liči na dramskog pisca koji liči na zaštitara koji liči na reditelja, koji liči na… ma skapirali ste.

A tu su i sijamska borbena ribica, Patkica Žutkica, Cecilije Stacije i prijateljica Slađa iz osnovne škole, svi u plemenitoj misiji da otplate upravniku kredit za stan. Hoćemo reći – da spasu pozorište od nestajanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име