Uloga nastavnika u podsticanju znatiželje kao preduslova za znanje učenika je od presudnog značaja.

Ako je suditi samo prema nasmejanim licima učesnika Bečejskog festivala nauke „Pipeta“ i broju izvedenih eksperimenata i testova, onda istoimeno Društvo za razvoj i promociju nauke čini pravu stvar.

Profesorku fizike osnivačicu „Pipete“ Suzanu Dovijarski Stankin pitali smo zašto su nauke poput fizike, hemije, biologije i matematike često bauk za učenike i kako njima uspeva da ih na radionicama motivišu da testiraju zakone prirode i rešavaju logičke zadatke.

Na Bečejskom festivalu nauke predstavile su se i lokalne kompanije, poput Linde gas Srbija. Pored njih, SP laboratorija je takođe približila svoj rad posetiocima.

Festival nauke podržala je opština Bečej, Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, Kancelarija za mlade opštine Bečej.

Festival je otvorila profesor doktor Gordana Subakov Simić, redovna profesorka na Biološkom fakultetu Beogradskog univerziteta i upravnica Botaničke bašte Jevremovac.

Učenici Gimnazije Bečej pripremili su igru „Tragovi zločina“ i time na delu, kroz zabavu, spojili biologiju i logiku.

Eksperimenti, istraživanje, otkrivanje i stvaranje, deo su naučnog putovanja na kom su već godinama deca i edukatori iz Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име