Letnja temperatura poslednje septembarske nedelje, a pre svega ponuda četvtog po redu Gastro festivala izmamila je posetioce u bečejski Goranski park gde je blizu 40 izlagača predstavilo svoje proizvode.

Od malih proizvođača hrane, porodičnih gazdinstava među kojima su sirevi, hlebovi, slatki i slani namazi, raznih poslastica, vinara i pivara, do ugostiteljskih objekata, preko ručnih i unikatnih radova – to je raznovrsna ponuda mlade manifestacije koja je prevazišla epitet lokalno. Osim predstavljanja vojvođanske kuhinje, na meniju ove nedelje su bili i svadbarski kupus, kao i meso sa ražnja i specijaliteti ispod sača.

Osim radionica hrane posetioci su mogli da se upoznaju i sa asortimanom vezanim za posluživanje, i ne samo to. Naš sugrađanin doneo je posuđe i dečje kuhinje izrađene od kvalitetnog drveta, njegovim rukama.

Da festival iz godine u godinu raste govori i podatak da je aktivnosti podržala i Kulinarska federacija Srbije čiji su predstavnici ovog puta pokazale svoje umeće.

Porodično gazdinstvo Kovačević iz Suseka ponudilo je Bečejcima i njihovim gostimja sireve od kozjeg mleka.

Uz gastronomiju najbolje se slaže muzika, a da bi program bio porodični – organizator je pripremio i brojne obrazovne i zabavne aktivnosti za decu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име