Četrnaestogodišnja plivačica iz Bečeja Nataša Kekić polako, ali sigurno je prevazišla klub u kom je zabeležila početke tek mlade sportske karijere. Odluka je da mlada Bečejka dalju karijeru nastavi u Novom Sadu koji će joj, veruju i ona i porodica i trener, pružiti ono što joj je potrebno.

Nataša Kekić nije ni prva ni poslednja kojoj bečejski klub ne može da pruži uslove za rad koji se očekuje i rezultat koji se zbog talenta i discipline kojom se mladi sportisti uče i priželjkuje.

Juniorka koja se neretko takmiči sa mnogo starijima od sebe i koja u sedmogodišnjoj karijeri ima više od 300 medalja zna da je očekuje potpuno drugačija rutina, pa i budućnost.

Iako mlada, sa dozom sportske zrelosti kaže da je ponosna na sebe i da očekuje još.

-Nedostajaće mi moj klub, ali znam da se u Novom Sadu radi više sa decom, da su treninzi i uslovi drugačiji i to je ono što meni treba. Mnogo sam se trudila i odricala, još kao i mlađa, da dospem ovde gde sam sada, a želim i više. Sanjam o olimpijskim igrama, o takmičenju u Francuskoj, priča nam Nataša Kekić.

Talentovane plivačice bečejskog kluba Jovana Ječanski i Nataša Kekić
Talentovane plivačice bečejskog kluba Jovana Ječanski i Nataša Kekić

Često se može čuti da je Bečej grad sporta, zbog duge i uspešne tradicije sportova kao što su vaterpolo, kajak i plivanje, ali u poslednje vreme mladi sve ranije napuštaju ovdašnje male klubove upravo zbog nedostatka uslova koji nastaju zbog nezavidne situacije u kojima se trenira.

Za plivačkog trenera sa velikim iskustvom u radu sa decom i mladima Jovana Ječanskog, koji i sam ima dve talentovane plivačice u svom domu – Jelenu i Jovanu Ječanski, situacija je jasna – deca koja naprave rezultate traže više.

-Oprema je sve skuplja i skuplja, potrebne su pripreme za veća takmičenja, tu su i odlasci na međunarodna takmičenja, a sve to košta i mali klubovi to ne mogu da iznesu, objašnjava trener Jovan Ječanski.

Teret koji treba poneti kod individualnih sportova možda i najviše osete roditelji.

-Imamo velika očekivanja od novog kluba. Mi jesmo zadovoljni radom bečejskog kluba, ali vidimo da je ovo maksimum koji može da pruži, što Nataši već nije dovoljno, kaže otac plivačice, Petar Kekić.

Više u TV prilogu

Letnje prvenstvo Srbije za juniore i apsolutno Kragujevac 2019. održano početkom avgusta i rezultati Nataše Kekić

  1. mesto, kategorija 14-15 godina, 400 metara slobodno – 4.32.66

—————————

  1. mesto, kategorija 14-15 godina, 200 metara mešovito – 2.29.85

———————–

  1. mesto, kategorija 14-15 godina, 800 metara slobodno – 9.17.94

———————–

2.  mesto, apsolutna kategorija, 800 metara slobodno – 9.17.94

———————

  1. mesto kategorija 14-15 god, 1.500 metara slobodno – 18.15.25

—————————-

  1. mesto apsolutna kategorija, 1.500 metara slobodno – 18.15.25

—————————-

Kekićeva je nastupila i u disciplinama 200 metara leđno (vreme 2.31.04) i 200 metara slobodno (vreme 2.12.22), gde nije uspela da se okiti medaljama, ali je u jakoj konkurenciji uspela da ostvari dobra vremena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име