Uvek atraktivna disciplina bacanje kamena s ramena
Uvek atraktivna disciplina bacanje kamena s ramena

I bez vola na ražnju dobar provod

Posle dvogodišnje pauze, prouzrokovane pandemijom korona virus, bečejsko Udruženje građana „Zavičaj“ organizovalo je četvrtu manifestaciju „Zavičajni dan“, a Prva mesna zajednica, kao partner, dobila prepoznatljivu feštu na svojoj teritoriji, Šištaku, Dudari, Maloj Bosni, kako ko zove lokaciju na kojoj se subotnje druženje odvijalo.

-Ove godine je bilo nešto manje zainteresovanih, što je, najverovatnije, plod dvogodišnje pauze, ali i svežijeg vremena, pogotovo u večernjim satima. Istina, izostao je i vo sa ražnja, koji je na minule tri manifestacije bio prava atrakcija, pogotovo što smo oko 800 lepinja napunili volujskim mesom i besplatno delili posetiocima. Kao dobri gomaćini, nismo ni ove godine ostavili goste gladne i žedne. Odraslima je pripremljeno i podeljeno oko 350 pljeskavica, a deca su se zadovoljila kokicama i šećernom vunom. Ponosni smo što je sve proteklo u veseloj atmosferi, bez ijedne intervencije službe obezbeđenja, veli u ime organizatora predsednik UG „Zavičaj“ Bratislav Martinović.

Učesnici atraktivne manifestacije su se u popodnevnim satima zabavili nadmetanjem u nekoliko rekreativno-sportskih disciplina i na taj način podsetili na zabave u svojm zavičajima, deca su imala kreativne radionice, a u večernjim satima se družilo uz muziku u izvođenju dueta Sava i Ljubiša i Jovice Medara. Za svaki uzrast i svakog po nešto.

Zavičajni dan u Bečeju za sve generacije
Zavičajni dan u Bečeju za sve generacije

Posebno su zanimljiva bila popodnevna takmičenja u kojima su se spretnošću, veštinom, ali i snagom, dokazivala deca i odrasli.

U trci s nogama u džakovima takmičilo se sedam učesnika, a redosled troje prvoplasiranih je sledeći: 1. Teodora Fodor, 2. Slavko Gvozdenović i 3. Dušan Avramov. U nošenju ping pong loptice u kašici nastupilo je devetoro, a evo i redosled prve trojke: 1. Dragana Banović, 2. Ana Marija Molnar i 3. Lela Kovač. Najatraktvnija i najmasovnija je bila disciplina nadvlačenje konopca. Ukupno šest ekipa sa po pet članova je privuklo pažnju, gotovo, svih prisutnih. Posle žestokih borbi, gde je bilo padova i ožuljenih dlanova, pobedila je ekipa Čikerijanci, drugi su bili Sirćaši, a treći Plamen. Gotovo isto interesovanje privukla je i disciplina bacanje kamena s ramena. „Na crtu“ se našlo 15 takmičara, kojima su se sabirale dužine tri bacanja. Prvi je bio Rajko Đekić sa ukupnom dužinom 23,90 metra, drugi Sava Živančev (23,82) i treći Vlado Tegeltija (23,57). Najzad, u disciplini skok u dalj iz mesta nastupio je „oktet“, a iz tri pokušaja prvi je bio Jožef Fodor sa 6,96 metara, drugi Stefan Vukas (6,74) i treći Goran Popov (6,41).

Dim od roštilja smeta samo komarcima, ljudima ne
Dim od roštilja smeta samo komarcima, ljudima ne

Ne odriču se organizatori manifestacije atrakcije „vo na ražnju“, ali kad se steknu finansijski uslovi. Ove godine su se „protegli“ koliko je „guber“ dozvolio, ali to nije sprečilo da se posetioci druže i vesele.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име