Ko koga znatižljnije gleda
Ko koga znatižljnije gleda

Društvo za afirmaciju invalida „Feniks Plus“ u Bečeju vrlo trezveno razmišlja, pa su o jednom trošku, kako bi olakšali dolazak članovima, obavili redovnu godišnju skupštinu i uručenje paketića deci svojih članova.

Od kako su 2018. godine, povodom decenije postojanja, dobili prostoriju za rad u zgradi Prve mesne zajednice, oba skupa održavaju u matičnoj zgradi i to radno i paradno. Radno kada je u pitanju skupština, a paradno uručenje paketića deci.

Deca su strpljivo čekala Deda Mraza
Deca su strpljivo čekala Deda Mraza

-Teška su vremena u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji za sve, osobe sa invaliditetom posebno. Lane nismo mogli da se okupimo, a sada smo smogli snage i našli način da nastavimo lepu tradiciju. Ima nas 148 članova Društva, a pripremili smo 25 paketića za decu, koje im je uručio Deda Mraz, veli predsednik Društva za afirmaciju invalida „Feniks Plus“ u Bečeju dodaje:

Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što ima razumevanja i pomažu nam u rešavanju problema. Osnovni cilj nam je da otkrivamo i evidentiramo invalidna lica, te da im pomažemo prilikom upućivanja na lekarske preglede radi utvrđivanja kategorije invaliditeta, a u saradnji sa drugim nadležnim organima preuzimamo mere preventivne prirode, vodimo evidenciju kategorije invalidnosti, socijalno-ekonomski status njihove porodice, pokrećemo inicijative kod nadležnih organa za promene postojećih ili donošenje novih propisa u oblasti socijalne zaštite… Stalni prblem nam je nedostatak arhitektonskih barijera, a imamo sve više članova kojima su potrebni personalni asistenti. Sve su to naše radne obaveze, a ima i onih rekreativne prirode. Nastavili smo s organizacijom Kupa Bečeja. Ove godine nije bio masovno okupljanje zbog epidemiološke situacije, ali smo se okupili po osmi put. Rečju, ponašamo se kao jedna porodica.

Posle ne tako dugog radnog dela, jer su deca s nestrpljenje čekala Deda Mraza, prešlo se na paradni. Deda Mraz je deci uručio paketiće, a odrasli su se, uz skromnu zakusku i živu muziku, družili.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име