Novi kum “đidovaca“ Dragan Tošić na rezanju slavskog kolača | Foto: Vlastimir Jankov
Novi kum “đidovaca“ Dragan Tošić na rezanju slavskog kolača | Foto: Vlastimir Jankov

Krsna slava bečejskog KUD „Đido“, Prepodobna mati Angelina, obeležena je danas na tradicionalan način, a sutra će „đidovci“ sugrađanima pokloniti atraktivan koncert na centralnom gradskom trgu.

Danas je protojerej Dejan Stanojev u sasluženju protonamesnika Slobodana Lazića služio Svetu liturgiju, kojoj su prisustvovali članovi slavljeničkog Kulturno-umetničkog društva, a onda je osvećen slavski kolač, posle čijeg rezanja je za novog kuma izabran gradonačelnik Dragan Tošić. Slavski čin u hramu posvećenom Svetom velikomučeniku Georgiju završen je pesmom Mati Angelina, koju je otpevala ženska pevačka grupa slavljenika.

U bašti matične kuće Gradskog pozorišta Bečej održan je prigodan koktel za prisutne na svečanom bogosluženju, a u večernjim satima u restoranu „Palatinus“ biće organizovana  slavskavečera za Upravni odbor, starije članove Društva i goste.

„Đidovci“ su danas slavili, a sutra sugrađanima poklanjaju besplatan koncert, možda i poslednji, na centralnom gradskom trgu, koji čeka potpunu rekonstrukciju. Pored slavljenika, nastupiće MKD „Petefi Šandor“ iz Bečeja, ali i gosti sa Kipra i iz Meksika. Večernja fešta počinje u 20 sati i poziv je upućen svim ljubiteljima folklora.

 

1 KOMENTAR

  1. Još jedna od niza gluposti čoveka koji je konduktersku torbu zamenio sa lap-topom. A Matič ti čuva leđa?.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име