A nemzetközi diákcsere program keretében az óbecsei Gimnázium a hét folyamán belgiumi diákokat és tanáraikat látja vendégül.

Az óbecsei Gimnázium az elmút 10 év során számos nemzetközi diákcsere programban vett részt, amely keretében a tanulóknak nem csupán a más országokkal és kultúrákkal van lehetőségük megismerkedni, de az ott élő emberekkel is. – A diákcsere program koordinátora a Gimnáziumban az iskola spanyol nyelv tanárnője

Svetlana Kovačev, spanyol nyelv tanár, Gimnázium, Óbecse:

Minden évben van egy tanuló csoport, aki érdeklődik ezek iránt a programok iránt. Mindig más és más diákok vesznek benne részt, főként a második osztályos tanulók. Sokat jelent ez számukra, és sok előnyük is származik belőle. Amellett, hogy nem félnek a külföldi utazástól, vagy az idegen nyelvek használatától egy kultúrális gazdagsággal és nyitotságal bővül a személyiésük.

Ugyanígy vendégül is láthatják a külföldi tanulókat. Május 1.-je és 8.-a között a belgiumból érkezett diákoknak lesz lehetőségük bemutatni az iskolát, és az itt folyó oktatást, de ugyanígy a főváros és Újvidék mellett Óbecse jellegzetességeit és látványosságait is. A tapasztalatokról Hanna Lisabeth belgiumi tanuló nyilatkozott.

Hanna Lisabeth, belgiumi tanuló:

Jól érzem itt magam, tetszik, hogy Szerbia egy elég nyugodt ország. Sokat jelent számomra ez az utazás, mert szeretem megismerni más országok kultúráját és nagyon élvezem, hogy most itt lehetek.

A látogatás mellett a diákcsere porogram keretében a Gimnáziumban minden évben a tanév során külföldi diák is részt vesz az oktatásban csere diákként. Ugyanígy a Gimnázium tanulóinak is lehetőségük van egy évet külföldön tanulni. Így például Luka Pejić, az iskola egyik tanulója a következő tanévet Amerikában tölti majd.

Luka Pejić, tanuló, Gimnázium, Óbecse:

Ezt a programot a szerbiai amerikai nagykövetség és a State department szervezi, a program neve pedig Flex. Minden évben legalább 50 tanulót választanak ki az ország területéről, akik alkalmasnak bizonyulnak arra, hogy Amerikában tanuljanak. A program augusztusban indul, ekkor utazunk át repülővel és a következő egy évet ott is töltjük.

Szerbiából Luka mellett 44 tanuló vesz részt ebben a diákcsere programban.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име