Tanderbal – festival na reci, okupiće kraj Tise u Bečeju od 4. do 6. avgusta ljubitelje sporta, muzike i drugih kreativnih sadržaja. Muzički i sportski deo biće propraćen mnogobrojnim aktivnostima, a iz Turističke organizacije opštine Bečej svakodnevno rade na upotpunjavanju programa kako bi on bio po meri što više ljudi.

Broj učesnika na takmičenju u kuvanju riblje čorbe je ograničen na 70. Pobednička ekipa dobija nagradu od 60.000 dinara, drugo mesto 30.000, a trećeplasirana 10.000 dinara.

„Riblja čorba“ i Ivana Peters su među muzičarima koji će zabavljati posetioce festivala na vodi.

U Goranskom parku će biti organizovan Međunarodni volonterski kamp, 30 volontera će pomagati u realizaciji Tanderbala, od toga je već 20 stranih volontera potvrdilo svoj dolazak.

Koliko će festival koštati, biće poznato tek nakon što on bude završen, kaže v.d. direktora Turističke organizacije opštine Bečej Goran Sadžakov.

Festival na Tisi će finansirati kako lokalna samouprava, odnosno opština i javna preduzeća, tako i privrednici, navodi Sadžakov.

Tanderbal će biti realizovan na mestu budućeg Tiskog vrbaka, kompleksnog projekta, odnosno turističko – rekreativnog platoa, koji je novinarima predstavljen pre nekoliko meseci, međutim, neophodne dozvole nisu još prikupljene. Kompletna projektno – tehnička dokumentacija je uslov da se dobiju neophodne dozvole. Vrbe će biti posađene tek na jesen, budući da je i za to bila potrebna saglasnost nadležnih ih JVP „Vode Vojvodine“, a u međuvremenu je nastupio period vegetacije.

Organizatori će naknadno obaveštavati o programu Tanderbala.

 

Pogledajte TV prilog

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име