Udruženje građana Tako kul, u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih, poziva sve motivisane mlade uzrasta od 15 do 30 godina, koji žele da nauče više o finansijskom i robnom knjigovodstvu, da se prijave na obuku.

Osnovni cilj ovih obuka je osposobljavanje i osnaživanje mladih za knjigovodstvene poslove u različitim tipovima firmi, kao i upoznavanje i priprema mladih za šire potrebe tržišta rada. Obuka iz računovodstva sastoji se iz dva dela – finansijskog knjigovodstva i robnog knjigovodstva.

–  Nakon svakog dela učesnici će dobiti test na osnovu kog će im se izdati sertifikat na kraju obuke. Obuka će se realizovati ponedeljkom i sredom od 19.30 do 21 čas u maloj sali skupštine opštine Bečej. Trening počinje u ponedeljak 23. septembra i traje do 23. decembra, kada će biti finalni test – objašnjavaju organizatori.

Finansijsko knjigovodstvo obuhvata upoznavanje učesnika sa finansijskim izveštajima i zatim detaljnije upoznavanje sa bilansom stanja. U nastavku obuke učesnicima će biti predstavljeno rasknjižavanje poslovnih promena kroz tekući račun i blagajnički dnevnik, kao i popunjavanje instrumenata platnog prometa (nalog za uplatu, nalog za isplatu, nalog za prenos), a zatim evidencija potraživanja od kupaca, kao i evidentiranje obaveza prema dobavljačima. Na kraju slede lekcije iz robnog knjigovodstva gde bi se učesnici upoznali sa osnovnim knjiženjem promena vezanih za robno i magacinsko knjigovodstvo.

Prijavni formular nalazi se OVDE.

Obuka za kancelarijsko poslovanje i knjigovodstvo se realizuje u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak- Jednake šanse za sve mlade“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име