Sa posete Specijalnom rezervatu prirode Zasavica | Foto: Vlastimir Jankov
Sa posete Specijalnom rezervatu prirode Zasavica | Foto: Vlastimir Jankov

Saradnja Kancelarije za mlade opštine Bečej i Odseka zaštite životne sredine Skupštine opštine Bečej je dugoročna i, gotovo, svakodnevna, a epilog su, između ostalih akcija, jednodnevni besplatni izleti za osnovce u atraktivnim prirodnim destinacijama.

-Ovo je četvrta godina kako zajednički organizujemo jednodnevne izlete s ciljem da mladima prikažemo primere dobre prakse očuvanja životne sredine i podignemo njihov nivo poznavanja biodiverziteta u Srbiji. Lane su programom bili obuhvaćeni srednjoškolci, koji su posetili Obedsku baru, pre toga su obišli Carsku baru, a ove godine su ciljna grupa bili osnovci. Tokom minule dve nedelje za svaku školu je obezbeđen autobus i oni su, shodno pokazanom interesovanju za biologiju i ekologiju, odabrali po 50 učenika. Deca iz Bačkog Gradišta posetila su Beljansku baru kod Turije, iz Bačkog Petrovog Sela su obišla Park prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva, učenici bečejske OŠ „Sever Đurkić“ posetili su Jegričku kod Temerina, a Specijalni rezervat prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice postili su učenici bečejskih škola „Zdravko Gložanski“, „Petefi Šandor“ i „Šamu Mihalj“, rekao nam je koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić.

Naravno, pre odlaska do pomenutih atraktivnih destinacija, oni i njihovi vršnjaci iz škole bili u bečejskom Goranskom parku i upoznali se s bogatstvom koje nudi ovaj lokalitet s pravom nazvan „pluća Bečeja“.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име