Besplatni su i čine nas srećnijim, a jedan su od najčešćih gestova bliskosti i prijateljstva. Pet do šest na dan učiniće naš život dužim i lepšim, smatraju psiholozi. U pitanju je zagrljaj. Želeći da sa sugrađanima obeleže Međunarodni dan zagrljaja, članovi Bečejskog udruženja mladih (BUM) ovog hladnog 21. januara izašli su na ulice.

– U današnje vreme nam osmeh svima nedostaje. Verujem da ćemo upravo ovom aktivnošću nekima vratiti osmeh na lica, rekao nam je Nemanja Jović, član BUM. Kako je dodao, svidelo mu se kako Bečejci reaguju na njihovu aktivnost i rado su se grlila sam mladima. – Posle ove akcije i ja ću se više grliti sa svojim bližnjima, istakao je mladić.

Mnogima je ova aktivnost BUM-ovaca ulepšala dan, a neki od naših sugrađana su bili veoma dirnuti. Poseban utisak na mlade ostavila je starija žena, koja je sa oduševljenjem prihvatila gest, uzvratila, ali je rekla sledeće: Volela sam zagrljaje, jer sada, nas stare, koji smo u Domu, nema ko da voli. Svaka čast deci, mnogo je lep osećaj…

Samo neki od natpisa koje su mladi nosili danas tokom akcije su: zagrljaj je besplatan, a vredi čitavo bogatstvo, zagrljajem protiv hladnoće, nekad nam je potreban samo jedan zagrljaj…Jedno je sigurno, aktivnost mladih godila je svima koji su popodne našli u centru Bečeja, jer zagrljaje voli svi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име