Iako je do sada na svakoj sednici Skuštine opštine Bečej, na kojoj je bilo reči o finansijama, bilo žučne rasprave, ista je sada na 23. sednici izostala.

Evo šta su o tome i o trećem rebalansu rekli predstavnici opozicije i lokalne izvršne vlasti.

 – Smatramo da je sednica bila zakazana po jednom osnovu, a te su tačke bile manje značajnije, a rebalans se opet dostavlja par dana pred sednicu. Videli smo danas da su bili brojni amandmani koji su usmeno saopšteni na sednici. Iz tog razloga smo mi na neki način bojkotovali sednicu, kaže Stevan Kosanović iz Odborničke grupe Samo lokalno.

Prema rečima predsednika opštine Bečej Dragana Tošića, treći rebalans je predložen zbog brojnih projekata koji su odobreni od viših novoa vlasti. On je do kraja godine najavio još jedne izmene u opštinskoj kasi.

Pored izmena u budžetu, u lokalnom parlamentu bilo je reči i o izmenama Finansijskog plana Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin – Badža“ za 2017. godinu i izmenama Finansijskog plana Narodne biblioteke Bečej za 2017. godinu, koja je trebalo usaglasiti sa Odlukom o drugom rebalansu budžeta opštine Bečej, još od 30. juna. Dosadašnji direktor Javnog preduzeća „Toplana“ Dejan Vuković i u naredne četiri godine biće na toj funkciji.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo analizu budžetskog procesa. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име