Posle samo devet meseci od osvojenog prvog mesta u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina i plasmana u Super ligu, Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta nalazi se pred istupanjem iz takmičenja. Nemogućnost igranja na svojoj kuglani, kao i da treniraju kod kuće, nastala je zbog isključenja struje još u avgustu 2015. godine.

– Pokušavamo rešiti taj problem, ali za sad bezuspešno. Kako komisija za sport opštine Bečej u poslednje dve raspodele sredstava u našem klubu nije prepoznala ekipu kojoj treba odobriti sredstva, prepušteni smo sami sebi, odnosno moramo da obezbedimo sredstva za grejanj, gas, struju, održavanje čistoće, održavanje elektronike i automatike, troškove takmičenja… U ovom trenutku je to preveliki zalogaj za nas, što nas takođe udaljava od nastavka takmičenja koje počinje za desetak dana. Jedini smo klub u kuglaškom sportu u Srbiji, kao i u Evropi koji je u poslednjih deset godina stvorio pet svetskih prvaka, a to su Zavarko, Ćosić, Baranj, Vojnović i Lukač, rekao nam je trener Milan Kaćanski.

On, kao ni takmičari, ne gube nadu da će ovaj trofejni klub dobiti bitku protiv nagomilanih problema, odnosno će se naći način za nastavak takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име