Az óbecsei könyvtárban megtartották a III. Bibliojátékok elődöntőit a középiskolások számára. A község mindhárom középiskolája küldött versenyzőket.

A vetélkedőt Rab Virág Éva péterrévei könyvtáros vezette, a bírálóbizottság tagjai pedig Balázs Martina és Fercsik Kiss Piroska voltak.

Az I. kategóriába az 1. és 2. osztályos középiskolás tanulók tartoztak. Ebben a kategóriában öt csapat volt: Dakota, Kulacs (mindkettő a Műszaki Iskolából), Szarvasok, Jaguárok (mindkettő a gimnáziumból) és a Közgáz (a Közgazdasági-Kereskedelmi Középiskolából). A döntőbe a Szarvas és a Közgáz csapatok jutottak be.

A II. kategóriába a 3. és 4. osztályos középiskolás tanulók tartoztak. Ebben a kategóriában három csapat versenyzett egymással: Há’ nem olyan családbú’ származom én! (Gimnázium), No comment (Műszaki Iskola) és Júliák (Közgazdasági-Kereskedelmi Középiskola). A döntőbe a No comment és a Júliák jutottak be.

Összesen harminc magyar középiskolás diák vett részt az idei elődöntőben. A népkönyvtár és a Prizma 93 könyvesbolt szerény ajándékkal kedveskedett a résztvevőknek.

A döntőt a középiskolások számára december 1-én tartják meg 16 órai kezdettel.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име