Narodna biblioteka Bečej

Narodna biblioteka Bečej raspisala je poetski konkurs za decu i mlade na srpskom i mađarskom jeziku pod nazivom „Zajedno – Együtt“.

Ciljevi konkursa su, kako navode organizatori, afirmacija književnog stvaralaštva dece i mladih, popularizacija pisane reči, prezentacija poezije koja je namenjena ciljnoj grupi, kao i regionalna književna saradnja.

Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani uzrasta od 10 do 18 godina, a po autoru/autorki dozvoljeno je poslati maksimalno dve pesme, dok je tema slobodna.

Rok za slanje prijava je 30. septembar 2022. godine, a radovi se šalju na imejl adresu [email protected]

– Neće se razmatrati radovi koji su ranije objavljivani ili su poslati nakon naznačenog roka  i radovi koji nezadovoljavaju formu pesme, navodi se u opisu konkursa.

Narodna biblioteka Bečej je realizovala ovaj konkurs uz podršku Ministarstva kulture, koje je prepoznalo značaj ovog projekta, te je tako „Sunce stihova“, nekadašnji konkurs za decu postao sadržajniji.

Rezultati će biti objavljeni 22. oktobra 2022. godine, a o detaljnijim informacijama organizatiri će naknadno obavestiti javnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име