Završne aktivnosti u Narodnoj biblioteci u 2014. godini godini jesu promocija filma o veleposedniku i dobrotvoru Bogdanu Dunđerskom i izložba posvećena obeležavanju sto godina od Prvog svetskog rata.

 

Povodom Dana Narodne biblioteke, 17. decembra sa početkom u 18 časova biće održana svečana akademija na kojoj će biti dodeljene nagrade za „najčitaoca“ i „najustanovu“, a u okviru kulturno-umetničkog programa, u kojem će učestvovati učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ i članovi MKD „Petefi Šandor“, trebalo bi da bude promocija filma „Bogdan Dunđerski očima mladih zavičajaca“. Pored toga, u nastavku večeri biće organizovan „dobrotvorni bal“ na kojem će svirati grupa „Sigma“.

-Pošto će biti dobrotvorni bal, mi smo već pre mesec dana pokrenuli akciju prikupljanja sredstva koja će nam biti potrebna delom i za realizaciju samog bala, ali najveći deo sredstava će biti namenjen za nabavku knjiga, pre svega naslova na mađarskom jeziku, jer nam to nedostaje, s obzirom na to da nam je nabavku knjiga na srpskom jeziku omogućilo resorno ministarstvo i sekretarijat. Koristim priliku da pozovem sve naše sugrađane da uplate dobrovoljne priloge, da dođu na bal i da se uključe ovu aktivnost. Verujem da ćemo imati jedno neobično i nesvakidašnje druženje koje je nekad bila tradicija i kako su naši predci pružali podršku biblioteci, rekla je na konferenciji za novinare Izabela Šormaz direktorica bečejske biblioteke i za 22. decembar najavila otvaranje izložbe pod nazivom „Mali život za vreme Velikog rata“, koju će zajednički realizovati Gradski muzej i Narodna biblioteka povodom obeležavanja sto godina od Prvog svetskog rata.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име