Narodna biblioteka u Bečeju za 8. mart, Međunarodni dan žena, organizovala besplatni upis sugrađanki u biblioteku, kako u centralnoj bečejskoj tako i u ograncima u Bačkom Petrovom Selu, Bačkom Gradištu i Radičeviću.

Već od ujutru toga dana u svim ograncima bila je gužva. Na kraju dana Narodna biblioteka Bečej je dobila čak 430 novih članova. U Bečeju ova ustanova kulture ima 320 novih članica, u Bačkom Gradištu u Bačkom Petrovom Selu po 40, Radičeviću 30, dok je i na dečijem odeljenju u Bečeju bilo je 40 novih članica.

U cilju dodatnog osnaživanja žena i devojčica u našoj zajednici i davanja dodatne podrške i podsticaja „ženskom iskustvu“ u književnosti, nauci, umetnosti, Narodna biblioteka Bečej sa ograncima ove godine sprovela je akciju besplatnog upisa devojčica, devojaka i žena.

Od ukupno 2.779 članova bečejske biblioteke u 2021. godini, 1.619 korisnice biblioteke su devojčice, devojke i žene.

Narodna biblioteka Bečej realizuje različite aktivnosti u cilju podsticanja građana i građanki na čitanje, ali i na korišćenje drugih bibliotečkih usluga.

-Posebnu pažnju obraćamo na davanje dodatne podrške takozvanim osetljivim grupama korisnika i korisnica kada su u pitanju akcije upisa u biblioteku, a pored dece i mladih, vrlo često se i žene nađu u ovoj kategoriji, pa tako je i ovaj put, rekla nam je Marijana Đaković iz biblioteke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име