Direktorka Narodne biblioteke Bečej Izabela Šormaz predstavila je danas (25. mart) rezultate rada i aktivnosti ove ustanove, one od ranije, ali i buduće.

Biblioteka je lane bogatija bila za 1.222 člana u odnosu na 2012. godinu. Tako je ukupan broj korisnika 4.290, dok je, kako procenjuju, 666 aktivnosti kojih je bilo prošle godine, posetilo više od 13.000 ljudi. Minule godine ostvaren je i budžetski suficit u iznosu od 98.000 dinara, a realizacija godišnjeg plana, istakla je direktorka, ostvarena je iznad očekivanja.

U biblioteci je čitaocima na raspolaganju 89.011 knjiga, a od toga naslova ima, osim na srpskom i mađarskom, i na nemačkom, francuskom i latinskom jeziku.

Izabela Šormaz najavila je i projekte i aktivnosti za koje su sredstva odobrena na konkursima kod Ministarstva za kulturu i informisanje i resornog pokrajinskog sekretarijata. Neki od njih su „Bogdan Dunđerski očima mladih zavičajaca“, „Biblioigre“, „Savremeni dečji kutak“ i nabavka novih naslova. Sa realizacijom nekih od pomenutih projekata počinje se već prvog dana narednog meseca.

Na konferenciji za novinare prisustvovali su i predsednica Nadzornog odbora Sofija Popov, direktor DOO Gas Bečej Radoslav Ivanović i predsednik Udruženja građana „Za opštinu Bečej“ Edvin Ferenc. DOO Gas, kako je Ivanović rekao, obezbediće članske karte biblioteke za 40 porodica i još 100.000 dinara za nabavku novih knjiga, dok će „Za opštinu Bečej“ pomoći u podeli flajera u okviru projekta afirmacije čitalaštva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име