Privredna komora Srbije otvorila je krajem januara šalter za preduzetnike u Opštini Temerin kako bi svi predstavnici malog i srednjeg biznisa i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogli na jednom mestu da dobiju besplatan savet, pomoć i pravovremenu informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu.

Takav šalter, drugi po redu u Vojvodini, trebalo bi da bude otvoren u opštini Bečej.

Tim povodom, ali i povodom upoznavanja i razmene iskustava sa koleginicama preduzetnice iz Temerina posetile su Bečej.

– Ti šalteri se otvaraju širom zemlje sa ciljem da privrednici i privrednice na jednom mestu informišu o svemu onome što ih zanima, a ne mogu da se u tom momentu informišu kod, primera radi, svog knjigovođe, rekla je inicijatorka sastanka u Bečeju preduzetnica iz Temerina Svetlana Čavić. Čavić je na sastanku govorila o umrežavanju preduzetnica iz Vojvodine i svim potencijalima koje one omogućava.

– Dogovorile smo da svaki poslednji utorak u Bečeju imamo sastanak u Bečeju. Razgovaraćemo o tome kako možemo da se finansijski osnažimo, da ženama pomognemo da prodaju svoj proizvod i o svemu onome što ih zanima, dodala je Čavić.

Član Opštinskog veća opštine Bečej zadužen za privredu Dragan Kovačev pozdravlja okupljanje preduzetnica i kaže da će lokalna samouprava u najvećoj potiskoj opštini podržati ovakve inicijative koje unapređuju privredni ambijent.

U opštini Bečej je registrovano oko 300 preduzetničkih radnji čiji su vlasnici žene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име