Új közlekedési rendszabályt kezdett néhány hete alkalmazni az óbecsei Komunalac Közvállalat: a piac bejáratán túl ezentúl tilos kerékpárt betolni a piac területére.

A piaci rendet a kommunális vállalat szabályozta, amit a községi képviselő-testület elfogadott, a polgároknak pedig be kell tartaniuk – kategorikus a kérdésben Kovács Norbert igazgató, akinek elmondása szerint nem egy új rendszabályról, hanem csupán egy korábbinak a szigorúbb betartatásáról van szó.

– Ebben a dokumentumban a tiltások között szerepel az is, hogy nem lehet járművel bemenni a piac területére, tehát nem lehet biciklit oda betolni. A kerékpárokat a számukra kijelölt helyeken kell hagyni. Ez egy régi rendelet, de eddig nem tartattuk be szigorúan, most ezen változtattunk. Ha az idősebbek támaszként használják a biciklit, az veszélyes lehet nem csak saját magukra, de másokra nézve is. Megértem és sajnálom őket, de az asztalok közötti forgalmat a kerékpárjukkal akadályozzák és veszélyeztetik. Ha nem tartatjuk be ezt a szabályt, baleset esetén a felelősség a vállalatot terheli. Ez egyébként másutt is általánosan bevett gyakorlat – mondja.

Kovács Norbert a segítségre szoruló időseknek azt javasolja: amennyiben az árus nem tud vagy nem akar nekik segíteni kivinni a nagyobb mennyiségben megvásárolt terméket a bicikliig, forduljanak bizalommal a vállalat helypénzt szedő munkatársaihoz, akik ezt készségesen megteszik.

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име