Pozorište u Bečeju | Arhiva
Pozorište u Bečeju | Arhiva

Filmovi „Kung fu panda 3“, „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“, „Moja velika mrsna pravoslavna svadba 2“ na programu su Gradskog pozorišta Bečej ovog vikenda ( subota 9. i nedelja 10. april).

„Kung fu panda 3 – Zgrabi sudbinu za knedlice“, u „tri de“ formatu, biće prikazivan u subotu 9. aprila u 16 i 18 sati i u nedelju 10. aprila u 16 sati, ulaznica košta 250 dinara.

„Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“, takođe u „tri de“ formatu, na programu je u petak i subotu veče od 20 sati. Ulaznica iznosi 300 dinara.

 „Tri de“ vikend u Bečeju u nedelju  zatvara film „Moja velika mrsna pravoslavna svadba 2“, ovog puta sa opisom „Svi se menjaju. Grci ne.“ Projekcija počinje u 18 sati, a za kartu treba izdvojiti 250 dinara.

Sutra razgovor sa ruskim piscem Makušinskim, a u petak „stendap“ veče

Ugledni ruski pesnik, prozni pisac i esejista, Aleksej Makušinski gostuje u četvrtak 7. Aprila u Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečej od 19 sati. Makušinski je rođen 1960. godine u Moskvi. Završio je studije na na književnom univerzitetu „Maksim Gorki“.

Od 1992. godine živi u Nemačkoj, radi na univerzitetu u Majncu na katedri za slavistiku. Na univerzitetu grada Ejhšeta odbranio je doktorsku disertaciju iz oblasti filologije. U doba SSSR-a započeo je svoj prvi roman „Maks“, koji je završio nakon devet godina. Od 2003. do 2011. napisao je dve zbirke „Svetlost iza drveća“  i „More, danas“.

Za nepune dve godine napisao je dva romana. Godine 2013. „Grad u dolini“, a godinu dana kasnije „Parobrod za Argentinu“. Oba romana su doživela odlične kritike i dobila brojne književne nagrade.

Aleksej Makušinski je sin slavnog sovjetskog pisca Anatolija Ribakova, pisca čuvene antistaljinističke knjige „Deca Arbata“.

Najpoznatiji „stendap“ komičar danas u Srbiji Srđan Dinčić će u sklopu turneje po gradovima Srbije održati nastup u Bečeju, na sceni Gradskog pozorišta 8. aprila u 20 časova. Ulaznica je 250 dinara.

Gostovanje organizuje Kancelarija za mlade opštine Bečej, a prihod od ulaznica je namenjen za nastavak lečenja Bečejaca, mlade Ivane Ćurčić i dečaka Ivana Filipčeva.

Dinčić je poznat kao izuzetan„stendap“  komičar, jedan je od scenarista emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, učesnik emisije „Četiri i po muškarca“, a sa organizacijom Standup.rs snimao je emisiju Stand up & more za Comedy central Extra. U proteklih pet godina je imao oko 1.000 nastupa, učestvovao je na svim festivalima stend-ap komedije…

Ovako svoj novi „stendap“ vidi Dinčić:

„Đavo iz jagode” je topla ljudska priča između ostalog i o tome kako se trideset kilograma plašljivog krzna trese zbog grmljavine, tinejdžerka mrzi svet a posebno svoje šiške, kako jedan ucveljeni mladić otkriva svojstva vagine koja mogu promeniti tok čovečanstva, a najgori tata ikad se bori za svoje mesto pred televizorom sa koga se čuju vesti da su neki ljudi umrli ali da će se živeti bolje. A sigurno hoće već sledeće godine. Ili one tamo…

O filmovima

„Kung fu panda 3 – Zgrabi sudbinu za knedlice“, sinhronizovano

Neodoljivi, pomalo nespretni panda Po, u ovom nastavku pronalazi svog davno izgubljenog oca. Zajedno kreću na zabavno putovanje do tajnovitog sela, koje je dom jednako nestašnih i smešnih pandi kao što je sam Po. Međutim, sreću i veselje narušiće im Kai, koji želi da pobedi sve kung fu majstore u Kini. Zbog njegovog zastrašujućeg plana, Po mora da se od učenika kung fua transformiše u učitelja, kako bi njegovi novi prijatelji mogli da se suprotstave mističnom zlikovcu koji želi da uništi njihov mali raj. Naravno, Po nije sam, jer mu pomažu prijatelji – Furiozna petorka, predvođena Šifuom, majstorom kung fua.

(Cineplexx.rs)

„Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“

Supermena će po drugi put igrati Henry Cavill, a Batmana po prvi put Ben Affleck. Rediteljsku palicu preuzeo je Zack Snyder, a u filmu ćemo gledati i Amy Adamas kao Lois Lane, Jasona Momoa kao Aquamana, Gal Gadot kao WonderWoman i Jesseja Eisenberga kao Lexa Luthora.

(Cineplexx.rs)

„Moja velika mrsna pravoslavna svadba 2“, američka komedija

U filmu glavne uloge ponovno igraju Nia Vardalos i John Corbett, a novi član porodice je njihova ćerka Paris koju glumi Elena Kampouris. Nakon što su proveli većinu svoga vremena fokusirajući se na svoju problematičnu ćerku, Toula i Ian se u ovom nastavku suočavaju sa bračnim problema, a takođe se moraju nositi sa još jednim grčkim venčanjem – ovaj put, još većim i debljim.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име