Pozorište u Bečeju | Arhiva
Pozorište u Bečeju | Arhiva

U Kreativnom centru Gradskog pozorišta u petak 15. aprila biće održana tribina Biranje pod moranje – predizborna čitalačka konvencija.

O romanima iz edicije Gral, o čitanju i čitaocima, pisanju i piscima, o urednicima i izdavačima govoriće Ljubica Arsić, književnica, Vule Žurić, književnik i Zoran Hamović, glavnim urednik u IP Clio.

Predizborna čitalačka konvencija počinje u 18 sati.

O događaju:
Za jednu ediciju dela savremene svetske književnosti u prevodu uvek može biti napisano da je posebna zbog popularnosti i autoriteta pisca čije se delo objavljuje. Za Gral se to svakako može reći uz dodatak da je identitet ove edicije strpljivo građen dve decenije s idejom da se prikažu osobeni pisci i poetike. Urednička radoznalost i potraga za litetarnim dragocenostima nagrađena je, međutim, odzivom i učešćem izvanrednih, posvećenih čitalaca koji su aktivno učestvovali u životu ove edicije. Među njima su mnogi srpski učenici, studenti, profesori, umetnici i ljudi javne reči.
U ovogodišnjem izboru našli su se doajen francuske književnosti Žan d’Ormeson čije je testamentarno delo Otići ću jednog dana ne rekavši sve sada dostupno našim čitaocima, potom Izraelka Orli Kastel Blum sa provokativnim romanom Doli Siti, belgijski pisac i pesnik Dimitri Verhulst sa novim romanom Zaludnost življenja, zatim grčki pisac mlađe generacije koji je pomerio granice narativa, Lefteris Kuljerakis i njegovo delo Bez korena, glasovita italijanska spisateljica Romana Petri sa romanom Sinovi istoga oca, i na kraju Ugrađivanje straha, portugalskog pisca Ruija Zinka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име