Uklanjanje rastinja na lokaciji na kojoj se nalaze objekti Javnog preduzeća „Srbijašume“ u Potiskoj ulici počelo je prošle nedelje.

Nakon tih radova, predviđeno je da se dve od tri zgrade javnog preduzeća sruše, među kojima je i zapušteni objekat u kom se nekada nalazila „Svilara“. Za dva objekta nadležne službe naložile su rušenje, dok će treći biti rekonstruisan.

Rušenje dve zgrade prema procenama veštaka koštaće oko četiri miliona dinara. U zavisnosti od uslova bezbednosti i toka radova počeće i rekonstrukcija trećeg objekta. Iz „Srbijašume“ navode da još nema planova za prostor na kom se nalaze dve zgrade pred rušenje.

U treći objekat za koji se planira reekonstrukcija, trebalo bi da se usele dva bečejska komunalna preduzeća Javno preduzeće „Komunalac“ i „Potisje“ DOO. Međutim, tome treba da prethodi javni poziv za sve zainteresovane privredne subjekte.

 „Srbijašume“, kao javno preduzeće, bavi se zaštitom, unapređenjem i osnivanjem novih šuma, a deo poslovne politike je očuvanje objekata preduzeća, ističe Predrag Aleksić, direktor Javnog preduzeća „Srbijašume“.

Podsetimo, direktor „Potisja“ Zoltan Feješ izvestio je novinare o tome da to preduzeće neće više iznajmljivati prostor u Zelenoj ulici, koji, inače, pripada bečejskoj Pekari. To bi značilo da će, kako je istaknuto, ušteda na mesečnom nivou biti oko 1.500 evra, a od tog novca bi u skorijem periodu moglo na lizing da se obezbedi novo vozilo za potrebe „Potisja“.

Otkazni rok je 90 dana, vozila će biti smeštana u „Komunalcu“ a administracija na drugoj lokaciji. Inače, verovatno je da će obe bečejske firme u narednim mesecima preseliti. Naime, prostor na kom se sada nalazi „Komunalac“ u Lovačkoj ulici predviđeno je za izgradnju banjskog kompleksa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име