Više od pet nedelja bivši radnici PIK-a Bečej okupljaju se pred zgradom opštine Bečej sa željom da skrenu pažnju situaciju u kojoj su se krajem decembra 2015. godine nakon otkaza našli.

Oko stotinak nezadovoljnih bivših zaposlenih u nekadašnjem poljoprivrednom gigantu se prvo okupilo ispred opštinske zgrade, a potom su i ušli u veliku salu gde su od predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića zatražili da zakaže sastanak u Vladi Republike Srbije.

Radojević je obećao nekadašnjim „pikovcima“ da će uraditi kako su predložili i da će ići u Vladu kako bi se još jednom obratili za pomoć. On je u svom obraćanju istakao i da je nezahvalna situacija, jer cela opština trpi posledice loših privatizacija u prethodnih 15 godina.

Bivši radnici PIK-a Bečej kažu da od 13.000 dinara koliko im sleduje kao nezaposlenim licima ne mogu da prežive. Nemaju dovoljno novca da plate račune, da prehrane i obuku decu.

Dragomir Urošev jedan je od šestočlane delagacije koja će zatražiti konkretan odgovor od republičke vlade, jer su, kako nam je rekao, radnici na ivici egzistencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име