– Slike na prvi pogled izgledaju naivno, ali se u pozadini krije pitanje koje nenametljivo navodi na razmišljanje i time ostavlja utisak na posmatrača. Dvadeseti vek je vek plasiranja i popularizovanja plastične hirurgije. Poražavajuća je činjenica da sam čovek, svojom voljom postaje i potrošač, odnosno konzument, a u isto vreme i proizvod određene usluge. Spremnost pojedinca da se upusti u iskorenjivanje svake društveno neprihvatljive karakteristike, sopstvenog tela, i ideja stapanja u društvene krugove izobličenih, jeste motiv koji je opšti i repetitivan na mojim slikama, kaže autor izložbe „Plastična realnost” (Plastic realness) Bojan Vukadinov.

 

Mladi akademski slikar predstaviće se postavkom u galeriji „Krug” gradskog pozorišta, koja je deo serije nastale u periodu od 2010. do 2012. godine. Inspirisan izučavanjem promena u oblikovanju tela i opšteprihvaćenog ideala koji uništava sve fizičke i individualne karakteristike sve većeg broja pojedinaca, Vukadinov je pripremio bogatu likovnu zbirku.

– Sa jedne strane imamo razigran kolorit, popartističku naivnost, propagandu, reklamu, a sa druge strane jedan društveni problem koji dobija sve veće i veće razmere, i kome treba pristupiti krajnje ozbiljno, objašnjava dvadesetčetvorogodišnji umetnik iz Bačkog Gradišta i dodaje da cilj njegovog izražaja nije da kritikuje, nego da prikaže, a time navede posmatrače da donesu konačni sud i formiraju sopstveno mišljenje.

Svečano otvaranje interesantne i nesvakidašnje postavke predviđeno je za sredu 11. decembra u 18 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име