Boban Filipović u neutralnom uglu, a Mađar Heđeš na podu | Foto: Vlastimir Jankov
Boban Filipović u neutralnom uglu, a Mađar Heđeš na podu | Foto: Vlastimir Jankov

Revija profi boksa kraj Tise okupila je, ukupno, deset borbi i zadovoljila je, na žalost, za ovakvu manifestaciju mali broj gledalaca. Jer, ovakve revije se ne održavaju „svaki dan“ i prilika je to da se vide i takmičari iz inostranstva, pa otuda čudi da se na tribinama „hrama sportova“ kraj Tise nije okupio veći broj ljubitelja plemenite veštine, koja je u Bečeju pustila korene pre tačno sedam decenija.

Očito da je u poslednje vreme duža pauza u nadmetanju između konopaca na ringu ostavila traga, pa su Bečejci izgubili naviku za ovaj borilački sport.

Prvo su viđene četiri uvodne borbe, a onda šest već afirmisanih pofesionalnih boksera. Na ringu su se našli, pored boksera iz čitave Srbije, borci iz Mađarske, Norveške i Crne Gore, pa je revija poprimila međunarodni karakter.

-Zadovoljni smo prikazanim borbama, a posebno pobedom nače Bečejke Milene Švonja, koja je tako uspešno debitovala pred sugrađanima u profi boksu. Sve nam ovo daje samopouzdanje da i u vremenu koje dolazi organizujemo slične revije, rekao nam je u ime bečejskih organizatora predsednik i trener Kik boks kluba Bečej Žarko Radović.

Milena Švonja se već afirmisala u kikboksu, a profi boks joj je novi izazov. U subotu uveče joj bio četvrti meč. Savladala je Nišlijku Jovanu Ignjatović i tako izjednačila dosadašnji skor na profi ringu na 2:2. Izgubila je, očevici kažu nepravedno, u Italiji i Poljskoj, ali je to nije obeshrabrilo da nastavi s radom. Tokom četiri runde, čija je dužina u ženskom boksu dva minuta, dominirala je u sudaru s, takođe kikbokserkom, iz Niša i ubedila sugrađane da nije bez razloga navukla bokserske rukavice.

Milena Švonja na ringu s trenerom Žarkom Radovićem| Foto: Vlastimir Jankov
Milena Švonja na ringu s trenerom Žarkom Radovićem| Foto: Vlastimir Jankov

Posle četiri uvodne borbe, prave profi mečeve započeo je Čuružanin Milan Delić i, kako kaže njegov trener Žarko Radović, poput „mašine“ radio na ringu i ubedljivo pobedio znatno iskusnijeg Vranjanca Negovana Ristića. To se može reći i za Budvanina Nikolu Sjekloću, koji je u šest rundi dominirao protiv Slobodana Ćuluma iz Kaća. Žestoku borbu vodili su Željko Kovačević iz Sombora Vasko Nastić iz Niša u kojoj je zasluženo slavio Somborac. Novopazarac Šerif Gurdijeljac je primorao Novosađanina Nemanju Radujkovića da u 4. rundi preda borbu. Najzad, Boban Filipović iz Beograda je u borbi večeri nokautirao Mađara Petera Heđeša iz Segedina već u 2. rundi i opravdao epitet “zvezde večeri“. Evo i svih rezultata.

Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 300. Sudije: Sreten Jabučanin (Beograd) i Radenko Tadić (Novi Bečej).

Uvodne borbe: Slađan Dragišić (Vranje) –  Predrag Cvetković (Surdulica) 2:0 (odluka sudija 40:36). Miloš Pavićević (Beograd) – Vukašin Obradović (Niš) 2:0 (39:36). Petar Perić (Loznica) – Dimitrije Đorđević (Niš) 2:0 (39:36). Johan Selvag (Norveška) – Nikola Manasijević (Beograd) 0:2 (prekid u 4. rundi). Profi borbe: Milan Delić (Čurug) – Negovan Ristić (Vranje) 2:0 (40:35). Šerif Gvardijeljac (Novi Pazar) – Nemanja Radujković (Novi Sad) 2:0 (predaja u 4. rundi). Željko Kovačević (Sombor) – Vasko Nastić (Niš) 2:0 (40:36). Milena Švonja (Bečej) – Jovana Ignjatović (Niš) 2:0 40:36. Nikola Sjekloća (Crna Gora) – Slobodan Ćulum (Kać) 2:0 (60:54). Boban Filipović (Beograd) – Peter Heđeš (Mađarska) 2:0 (ko u 2. rundi).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име