Foto: Arhivska
Foto: Arhivska

Razgovor sa Borisom Lajnerom (Azra, Haustor, Vještice…) i promocija knjige „Azrini svjedoci“ održaće se utorak, 24. maj od 19 časova u Pozorišnom klubu Bečej.

Pored Lajnera o knjizi će govoriti Jasminka Mitrić, kourednica izdanja i neki od autora tekstova u knjizi.

Bečej se tako našao među (retkim) privilegovanim gradovima u regionu gde će poštovaoci benda i svi zainteresovani moći da porazgovaraju sa istinskom legendom jugoslovenske muzike.

Boris Lajner je član najpoznatije klasične postave Azre, benda koji je izmenio muzičko lice Jugoslavije. Neposredni je učesnik i jedan od kreatora zvuka grupe u njenoj najkreativnijoj fazi.

Pored Azre svirao je u bendovima Vještice, Haustor, Aerodrom, Naturalna mistika, Šo!Mazgoon…

Lajner je danas jedan od retkih autentičnih učesnika onih događaja koji se danas listom zovu „urbanim legendama“ i o kojima govori iskreno, duhovito, bez ustručavanja i pre svega bez gorčine.

Lajner je svojom prvom knjigom „Sve bio je ritam“ uzburkao muzičke krugove i izazvao ekspresno reagovanje Štulića koji se, znate to, veoma retko oglašava. Sa drugom Lajnerovom knjigom „Azrini svjedoci“ bio je isti slučaj.

Lajnerove knige su neispeglane, iskrene, prepune na prvi pogled nebitnih a tako dragocenih detalja koji nam pružaju svedočanstvo iz prve ruke o misteriji zvanoj Azra. Svakako, što je verovatno najveći kvalitet knjige, autor ne upada u toliko puta viđenu zamku ulepšavanja, prećutkivanja ili preuveličavanja – niti sebe niti drugih, što veoma mnogo govori o njemu – i o drugima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име