Foto: Arhiva, ilustracija
Foto: Arhiva, ilustracija

45 nap alatt négy utcaszakasz kap Óbecsén szennyvízhálózatot. A munkálatokat várhatóan október végén fejezi be a kivitelező. Szeptember 7-én vonultak ki az újvidéki Graditelj munkagépei a Tisza mente utcába.

Egy szakaszon a napokban be is fejezték a beruházást. Az utca lakóinak több évtizedes vágya teljesült ezzel.

Péter László: „Ez nagyon fontos azért, mert sokkal jobb, mint a szennygödrök, amelyek szennyezik az egész földet. Így ez sokkal korszerűbb, normálisabb.”

Dane Krajišnik: „Harminc éve lakunk ebben a társasházban, azóta vártunk erre, és kivártuk. Nagy dolog lesz ez a számunkra, kevesebbet kell majd szenvednünk a szennygödrök ürítésével, amelyek időnként el is öntöttek bennünket.”

Összesen több mint nyolcszáz méteren épül ki most Óbecsén a szennyvízcsatorna. Ennek köszönhetően közel száz háztartás csatlakozhat majd a községi hálózatra.

Kúti Gábor, műszaki igazgató, Vodokanal Közvállalat: „Szeptember 7-én kezdődtek a munkálatok, a határidő 45 nap. Az egész beruházás értéke kb. 5,6 millió dinár.”

A községi költségvetés legutóbbi módosításakor további 1,5 millió dinárt sikerült hasonló célokra betervezni. Ebből valószínűleg a Nagy István utcában épül majd ki a csatornahálózat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име