Upravo kako su i obećeli, tako je bilo na otvaranju tradicionalne Božićne izložbe u domu MKD „Petefi Šandor“. Članovi istoimenog društva su priredili skroman program u kom je bilo recitacije, pesme, plesa, a posle toga na druženju članice sekcije za ručni rad „Sendrei Julija“ pokazale su da nisu spretne samo kada je u pitanju vez, heklanje ili šlingeraj, već i kada treba umesiti ukusno slano pecivo ili slatke sitne kolače.

Šteta što izložba traje samo tri dana tokom ovog vikenda, jer zaista ima šta da se vidi.

-Radujemo se ovoj izložbi svi u našem Društvu, jer je utkana velika ljubav u sve ovo što ste izložili, a što je proizvod vašeg rada u slobodnom vremenu. Očekujem da tokom vikenda veliki broj sugrađana prošeta do naših prostorija i uveri se u vašu kretaivnost, rekao je u pozdravnoj besedi predsednik MKD „Petefi Šandor“ Edvin Ferenc.

Članice pomenute sekcije za ručni rad su ove godine stekle punoletstvo, jer su osnovane 1997. godine. Imaju mnogo, mnogo toga da izlože, ali prostor ne dozvoljava da se razmahnu, pa je bila stroga selekcija za izlazak u javnost, a to znači da su se predstavili izuzetno atraktivnim eksponatima. U ime sekcije amaterskih slikara „Duga“, koji postoje 13 godina i koji su inicijatori izložbe, učesnicima se zahvalila predsednica Piroška Tot Kaša.

-Posebno mi je drago što smo izložbu oplemenili gostima. Elvira Serda je izložila kolekciju svojih medenjaka, a Udruženje građana „EKO Bečej“ radove od recikliranog materijala.

Nas dvadesetak je izložilo pedesetak slika, a letos smo se pripremali za ovu izložbu i tematski smo slikali bundeve, dunje i suncokret, mada ima i slika s drugim motivima. Bilo bi lepo da izložba traje duže, ali za sada još nismo rešili neke tehničke probleme, dodala je Piroška Tot Kaša. Posle svečanog otvaranja u popodnevnim satima 11. decembra, izložba može da se vidi u subotu i nedelju od 10 do 17 sati, a kako je prodajna, eto lepe prilike da se kupi neki atraktivan poklon pred božićne ili novogodišnje praznike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име