Nekoliko meštana Bačkog Petrovog Sela okupilo se juče u 18 sati ispred mesne zajednice da izraze nezadovoljstvo i zabrinutost za bezbednost nakon vandalskog čina na pravoslavnom groblju krajem avgusta kada je oboreno i oštećeno 37 spomenika.

Okupljeni su nezadovoljni što im se ni posle dve nedelje od nemilog događaja niko javno nije obratio i osudio vandalski čin.

Traže da predsednik opštine i drugi nadležni održe javni skup sa meštanima i da se nađe rešenje za brojne probleme sa bezbednošću u najvećem selu potiske opštine.

Naš video prilog o događaju pogledajte OVDE.

Bosiljka Kovačević kaže za portal MojBečej da godinama unazad strepi kad odlazi na groblje jer se tamo okupljaju grupe ljudi, među kojima ima mlađih stanovnika uglavnom i koje joj traže novac, a nekoliko puta su je gađali kamenčićima i vređali.

Zahtevi okupljenih meštana su da opština Bečej osigura bezbednost ljudi koji dolaze na pravoslavno groblje, da se postavi video nadzor koji pokriva svaki deo groblja, a uz to i alarmni sistem. Takođe je jedan od zahteva da Javno preduzeće „Komunalac“ održava i uređuje celu površinu groblja, a ne samo delove, kako se navodi, kao i da se sa svih strana groblja popravi zid i izida novi tamo gde postoje oštećenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име