Korona virus, covid19
Korona virus, covid19

Broj novih slučajeva je uvek manji tokom vikenda, što je i ovoga puta bio slučaj, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 274. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Кikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.371. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.644, potom sledi Pančevo sa više od 4.400, Subotica sa skoro 3.000, Zrenjanin sa više od 2.700, Кikinda i Bačka Palanka sa više od 1.400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име