Bečejski Dečiji hor „Bubamara“ promovisao je svoj prvi CD u petak, 10. juna, u Gradskom pozorištu Bečej. Na prvencu „Bubamara” nalaze se autorske pesme za decu porodice Lovaš, koja je i producent. Horom je dirigovala osnivač bečejskih „Bubamara“ profesorka klavira u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ Đijanta Lovaš.

Prema rečima dirigentkinje hora Đijante Lovaš, CD je snimljen kako bi se ovekovečile pesme i kako bi deca imali lepu uspemenu na ono što su radila u detinjstvu. Pesme na dva jezika, mađarskom i srpskom, probrane za CD, izdao je upravo njihov hor.
Aktuelni sastav Dečijeg hora „Bubamara“ broji 27 članova uzrasta od tri do 13 godina i svi su nastupili u petak uveče. Ljubav prema muzici treba negovati od malih nogu. Učešće u ovom prepoznatljivom horu jedinstvena je karta za ulaz u čudesni svet muzike.
Promocija CD-a dečjeg hora „Bubamara” prošla je uspešno.

U svojevrsnom koncertu uživali su i pevači na sceni, kao i mnogobrojna publika.

-Počela sam da pevam pre pet godina jer volim da pevam. Jednog dana, kada porastem, volela bih da se bavim muzikom i da imam svoj hor, rekla je uoči koncerta Sara Repac. Natalija Tašković se pevanjem bavi dve godine. Ističe da je njena omiljena pesma “Deca Bečeja”. Upravo ta je pesma favorit svoj deci, deci Bečeja, iz hora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име