U Mesnoj zajednici Mileševo ovih dana se pripremaju dva važna događaja karakteristična za dva naseljena mesta, Drljan i Mileševo.

 

Privode se kraju poslovi oko organizacije seoske slave, mađarski buču, koju će meštani Drljana i njihovi gosti proslaviti u nedelju 23. juna. S obzirom na to da je mesni dom kulture u završnoj fazi renoviranja, odlučeno je da ove godine fešta prođe bez programa u tom prostoru. Ali, vašarska atmosfera, koju prate tezge sa đakonijama i slatkišima, kao i šatra sa osveženjem,  svakako će biti sastavni deo ovog događaja. Što se sportskog dela tiče, prema rečima sekretara MZ Mileševo Žarka Vignjevića, nije izvesno da li će biti turnira u fudbalu.

U Drljanu očekuju goste iz okolnih mesta, rodbinu meštana i sve one koji su na neki način vezani za to mesto, ili samo vole da svrate u dva najudaljenija sela opštine Bečej. Da ovo nije i jedini događaj koji se planira za skorije vreme u toj mesnoj zajednici, potvrdio je Vignjević za gradski portal Moj Bečej, i najavio tradicionalnu izložbu pasa koja će se održati u nedelju 30. juna u Mileševu.

– Odgajivačnica Fom haus Mileševac organizuje po šesti put „ Memorijal Rado Pilberšek”, izložbu nemačkih ovčara. Očekuje se da stotinak učesnika iz naše, ali svih susednih zemalja, prodefiluje na fudbalskom igralištu, naveo je Vignjević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име