Glasanje za budžetske prioritete u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš!“ zakazano za predstojeći vikend (13. i 14. novembar).

Glasanje će oba dana biti aktivno na sajtu participativni-budzet.rs. U nedelju, 14. novembra, glasanje će se odvijati i u prostorijama mesnih zajednica, od 9 do 17 sati za one građane i građanke koji nisu u mogućnosti da glasaju putem interneta.

Lista predloga budžetskih prioriteta koji će se naći na glasačkim listićima već sada je dostupna OVDE.

-Predlozi su selektovani po učestalosti ponovljenih i sličnih ideja koje su građani uputili putem papirne ili elektronske forme ili tokom realizacije okruglih stolova. Predlozi koji nisu u nadležnosti lokalne samouprave nisu uvršten, navode iz Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Spisak realizovanih budžetskih prioriteta u 2021. godini, kao i projekata koji su u toku, objavljen je OVDE, i tu je iskazana vrednost svake investicije. Podaci su prikupljeni od lokalne samouprave.

Takođe, na sajtu je ažurirana i mapa rezultata akcije od samog početka njene realizacije kako bi sve bilo pregledno.

Podsetimo, cilj akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ koju realizuje BUM u saradnji sa opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade opštine Bečej je veće uključivanje građana u proces donošenja odluka, kao i informisanje građana o budžetskom procesu. Sve to doprinosi i povećanju transparentnosti rada lokalne samouprave i budžetskog procesa.

1 KOMENTAR

  1. Šta će biti sa ‘džunglom’ u Novosadskoj 10? Može da bude park, sa izlazom na dve ulice. Bolje i to nego ova ‘džungla’ usred centra grada.Bilo šta da bude, samo da nije ‘džungla’. Ovako je ruglo za naš grad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име