Građani opštine Bečej, njih oko 2.000, iskoristili su mogućnost da glasaju u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“.

Neki su u subotu tokom dana posetili mesne zajednice kojima pripadaju, a drugi su dva dana vikenda imali priliku da popune elektronsku anketu. Bečejci koji pripadaju Prvoj mesnoj zajednici mahom su dali svoj glas za asfaltiranje Bolmanske ulice i ulice Žilinski Endrea.

Uređenje saobraćajnica je, sudeći prema građanima sa kojima smo pričali, prioritet i u drugim mesnim zajednicama.

U akciji „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, su pored inicijatora iz Bečejskog udruženja mladih, učestvovali i Kancelarija za mlade opštine Bečej i opština Bečej, ali su pomoć na terenu prižili i zaposleni u mesnim zajednicama, koji su nam rekli da su upravo oni često adresa građanima za žalbe na probleme, za koje se nadaju da će se, zahvaljujući ovom glasanju, bar delom rešiti.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i Bečejac sekretar u Vladi Vojvodine Vuk Radojević takođe su iskoristili priliku da predlože svoje budžetske prioritete.

Ostalo je da se prebroje glasove iz kutija i sa interneta, da se rezultati predstave nadležnima i da akcija dobije željeni epilog, a to je – budžet po meri građana za 2018. godinu.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo monitoring usvajanja budžeta. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име