Skupština opština Bečej je danas (29. decembar) na 44. sednici usvojila Odluku o budžetu za 2016. godinu. Iako je u pitanju najvažniji akt koji donosi lokalna samouprava, sednici je prisustvovalo svega 23, od ukupno 36 odbornika. U lokalnom parlamentu danas nije bilo predstavnika Demokratske stranke. Odluka o lokalnoj kasi usvojena je jednoglasno i ekspresno, budući da sednica nije trajali ni sat vremena.

Planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta opštine Bečej za 2016. godinu iznose 1.532.804.000 dinara. Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da skupštinskom govornicom da je budžet za narednu godinu „prilično razvojan“. Od značajnijih izdvajanja naveo je investicije u mesne zajednice i u Bečej, te izdvajanja za lekare specijaliste u Domu zdravlja Bečej, kao i realizaciju socijalne politike.

Uoči usvajanja budžeta, koji su podržali svih prisutni odbornici, Peter Knezi iz Mađarskog pokreta tražio je određena pojašnjena u vezi sa platama zaposlenih u lokalnoj samoupravi, a u vezi sa racionalnizacijom broja radnika. S tim u vezi govorila je načelnica Odeljenja za finansije Zorka Kosovac.

Inače, planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta opštine Bečej za 2016. godinu iznose 1.532.804.000 dinara, od toga sredstva iz budžeta u iznosu od 1.097.597.000 dinara, prihodi budžetskih korisnika iz ostalih izvora u iznosu od 48.433.000 dinara, prihodi iz izvora drugih nivoa vlasti u iznosu od 162.745.000 dinara i preneta sredstva u iznosu od 224.029.000 dinara.

Dodajmo da je opštinska kasa za ovu godinu nakon petih izmena „teška“ 1.580.086.000 dinara.

Na dnevnom redu su bili i sledeći akti: Program razvoja sporta, Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u sistemu lokalne samouprave – opštini Bečej za 2015. godinu, Peti rebalans finansijskog plana Direkcije za izgradnju Bečej, Odluka o ovlašćenju za potpisivanje ugovora za organizaciju 12. olimpijade radnika Vojvodine, kao i izmene u članstv Saveta za budžet i finansije.

Bez prethodne polemike, jednoglasno, usvojeni su i pomenuti akti. Odborničkih pitanja na kraju ovog zasedanja nije bilo. Sednica je završena rečima predsednika skupštine opštine Bečej Nenada Tomaševića i predsednika opštine, koji su čestitali predstojeće praznike žiteljima bečejske opštine, te koktelom u maloj sali zgrade opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име