Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i njegov zamenik Branko Svilengaćin danas su na konferenciji za novinare govorili o prvih šest meseci rada. Budžet za narednu godinu biće nešto manji u odnosu na ovogodišnji i iznosi oko 800 miliona dinara.

Maksimović je rekao novinarima da se nada da će on biti adekvatno isplaniran tako da neće biti potreba za rebalansom. Investicije u saobraćajnice predsednik novobečejske opštine izdvaja kao neke od ključnih.

Rečeno je da su nasleđene obaveze u budžetu zbog kojih ni budžet za narednu godinu ne može biti u potpunosti investicioni. I dok su obaveze i dugovi od 160 miliona dinara delom servisirani, veliko opterećenje predstavlja dug Doma zdravlja Novi Bečej, koji opština kao osnivač mora da pokrije.

Pored problema sa finansijama u Domu zdravlja, tu su i oni u Javnom preduzeću „Komunalac“, budući da je to preduzeće u minusu za 40 miliona dinara. Zbog toga što javna preduzeća ne mogu da budu indirektni korisnici budžeta lokalne samouprave i Direkcija za izgradnju u Novom Bečeju morala je da se reorganizuje. U toj banatskoj opštini Direkcija nije ukinuta, kao što je to slučaj u opštini Bečej i u opštini Žabalj, već je kao privremeno rešenje, promenjeno ime u JP „Urbanizam i putevi“ i neće biti indirektni korisnik budžet već će biti i na tržištu. U narednom periodu sva će tri javna preduzeća biće spojena u jedno.

Opština Novi Bečej jedna je od prvih opština koja je skinula useve sa uzurpiranih površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Taj je novac smeren na protivgradnu odbranu u opštini Novi Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име