Sa jedne od ranijih akcija BUM-a
Sa jedne od ranijih akcija BUM-a

U subotu, 21. septembra 2013. Bumovci su obalu Tise još jednom učinili lepšom i čistijom sprovođenjem tradicionalne akcije „Da nam svima bude draža čista tiska plaža“.

Bumovci su ove godine, sem čišćenja obale reke sa kopna i iz čamca, renovirali i dečije igralište pored Fadipovog kampa. Prvo je pokošen i sakupljen korov, zatim su ofarbane ljuljaške, klackalice i vrteška, a čim se farba osuši stižu i nove sedalice kako bi deca ponovo mogla da koriste ovo igralište. Iako je na prvi pogled obala Tise delovala čisto, na potezu između kampa „Pivarac“ i „Vidikovca“ je sakupljeno 27 džakova smeća, pretežno pet ambalaže. Akcija su priveli kraju radnici JP „Komunalac“ koji su odvezli punu prikolicu smeća na deponiju. Nakon akcije učesnici su nastavili druženje na zajedničkom ručku.

– Ovo nam je jedna od omiljenih akcija koju tradicionalno realizujemo i ovim putem bih u ime BUM-a želeo da se zahvalim javnom preduzeću „Komunalac“ koje nam je izašlo u susret i pomoglo realizaciju ove akcije, kao i „Pivarac plaži“ koja je obezbedila nove sedalice za mobilijar na dečijem igralištu, istakao je Nikola Marjanović, član UO BUMa.

Ovogodišnja akcija realizovana je u okviru projekta „Omladinsko leto“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta. Akciju su podržali i JP „Komunalac“ – čije je osoblje nesebično pomoglo u košenju korova i odnošenju smeća, zatim ekipa „Pivarac plaže“ koja je obezbedila nove delove za igralište i naš sugrađanin Miki, koji je omogućio skupljanje smeća iz njegovog čamca. 

GALERIJA SLIKA SA AKCIJE

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име