Aktivisti Bečejskog udruženja mladih su juče na pijaci, u završnici prikupljanja predloga za glasanje u akciji „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ pitali sugrađane u šta je, prema njihovom mišljenju, neophodno uložiti novac iz budžeta opštine za narednu godinu.

Kao i prethodnih godina, građani sa kojima smo razgovarali apeluju na nadležne da novac iz opštinske kase ulože u izgradnju kanalizacije, popravku puteva i rasvete, kao i igrališta za decu.

-Ovom akcijom pružamo građanima da kažu koji su to njihovi problemi iz nadležnosti lokalne samouprave i u šta opština treba da uloži novac iz budžeta za narednu godinu. Mnogi su se žalili na kanalizaciju, traže izgradnju i sanaciju mreže, traže igrališta za decu, bolju rasvetu i izgradnju u delovima gde je nema, bolje puteve…Bilo je mnogo predloga koje smo zabeležili danas, rekla je Bojana Pejović iz Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Do 10. novembra moguće je na sajtu Bečejskog udruženja mladih OVDE popuniti anketni listić i predložiti konkretne probleme. Glasački dan u akciji „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ je 1. decembar, kada će žitelji opštine Bečej u svojim mesnim zajednicama ili putem interneta moći da daju svoj glas za neke od problema koje treba rešiti.
Predlozi sa najviše glasova biće pretočeni u projekte i naći će se u budžetu opštine Bečej za 2020. godinu, za šta će biti opredeljeno 100 miliona dinara.

Podsetimo, cilj ove akcije koja se realizuje na inicijativu Bečejskog udruženja mladih (BUM), u saradnji sa opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade jeste veće uključivanje građana u donošenje odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, ali povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave.

Više u TV prilogu

2 KOMENTARA

  1. Bačko Gradište uredjenje centra a to znači da selo ima sredjen centar od mesne zajednice do spomenika kod katoličke crkve i razmišljati da se ta ulica zatvori za saobraćaj noću i kanalizacija

    • Ahahahahaha pa tu je prvi pod- predsednik OO sns sa sluzbenim autom pa treba sa njime da se posavetujete.Ipak je ON prvi pod -predsednik OO sns ipak je ON rod rodjeni sa samovlascem pa bilo dobro NJEGA pitati sta i kako.D o tad cekaj te da se ON smiluje sa svog salasa i sagleda nas i vas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име