Bečejskom udruženju mladih je danas u Beogradu dodeljeno posebno priznanje za doprinos unapređenju saradnje lokalne samouprave i mladih. Ovo priznanje dodeljuje se u okviru godišnje nagrade Mladgrad. Odluku o dodeli priznanja doneo je višečlani žiri sastavljen od predstavnika/ca Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Misije OEBS u Srbiji, Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Foruma mladih sa invaliditetom, Unije srednjoškolaca Srbije, Nacionalne asocijacija za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Centra E8 i Građanskih inicijativa.[widgetkit id=80]

 Ovo je treće nacionalno priznanje koje donosimo u Bečej i ono potvrđuje da je BUM i dalje na pravom putu. Nakon svih dostignuća i priznanja, konstatujemo da je naš trud i rad daleko više priznat na nacionalnom, nego na lokalnom nivou. I dalje ćemo se maksimalno truditi i zalagati da reagujemo na probleme i potrebe građana naše opštine, sa posebnim akcentom na mlade.“ rekao je Aleksandar Đekić, predsednik udruženja.

Cilj nagrade MLADGRAD jeste da ohrabri ljude, lokalne samouprave i organizacije da poboljšaju položaj mladih u svojim zajednicama. Odavanjem priznanja njihovim uspesima povodom Međunarodnog dana mladih, nagrada MLADGRAD promoviše značaj rada na položaju mladih na lokalnom i nacionalnom nivou.

„Današnja MLADGRAD nagrada predstavlja priznanje onima koji su napravili važan korak u uspostavljanju strateškog partnerstva između institucija i mladih, kao i uključivanju mladih u donošenje odluka važnih i za njih i za lokalnu zajednicu“ izjavila je Dubravka Velat, izvršna direktorka Građanskih inicijativa. „Praksa koju su uspostavile ove lokalne samouprave, organizacije i pojedinci treba da postane primer koji treba slediti.“

Nagrada MLADGRAD se dodeljuje povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta. Cilj nagrade je da se oda priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava, organizacija za mlade/mladih unapređenju položaja mladih na lokalu i taj doprinos načini vidljivim široj javnosti. Pored toga, nagrada ima za cilj i da podstakne lokalne samouprave da učine više na unapređenju položaja mladih, da nastave da razvijaju mehanizme za socijalno uključivanje ranjivih kategorija mladih i da podstakne mlade, njihova udruženja i inicijative da zajednički sa lokalnim samoupravama rade na unapređivanju sopstvenog položaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име