Proslavljeni plivač iz Bečeja, olimpijac i master inženjer biotehnologije Čaba Silađi učenicima Gimnazije Bečej poručio je danas – Znanje traje do kraja života, nešto što treba da izdržava čoveka, ne samo finansijski, nego i mentalno.

U okviru predavanja na manifestaciji „Dani nauke“ Silađi je govorio o sportskim i akademskim izazovima, odnosno, o svemu onome što su mu doneli bazen, sa jedne strane i laboratorija na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, sa druge.

-Prioriteti se moraju znati. Obrazovanje je najbitnij stvar u životu čoveka. Pozivam mlade da ulože trud i rad u svoje školovanje jer će im to osigurati budućnost, rekao je, između ostalog, u svom inspirativnom izlaganju mladi i ostvareni Bečejac Čaba Silađi.

Pored predavanja u okviru osmih „Dana nauke“ u Gimnaziji Bečej, učenici su imali priliku da iskuse rad pod mentorstvom i na specifičnim temama. Upravo projektnom nastavom u ovoj školi pokušavaju da prošire znanja i interesovanja učenika i da im omoguće da gradivo koje obraćuju postane deo njihovog funkcionalnog znanja.

Još jedna manifestacija, koja za cilj ima da promoviše nauku i da podstakne razvijanje kompetencija učenika za celoživotno učenje, počela je u ponedeljak dvojezičnim predavanjem iz fizike i prezentacijom radova učenika prvog razreda iz projektne nastave, na temu zlatni presek i završila se danas predavanjem Čabe Silađija.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име