U cilju postepenog izjednačavanja cena za isporučenu pijaću i odvođenu otpadnu vodu, Javno preduzeće „Vodokanal“ u Bečeju podnelo je zahtev opštini Bečej za povećanje cena vode i fiksne nadoknade za domaćinstva u iznosu od 10 odsto i smanjenje od pet procenata za privredne korisnike, dok su ustanove izuzete u predloženoj korekciji cena.

Zbog povećanih troškova usled realizacije projekta Sanacija deponije komunalnog otpada Botra, te obaveznosti ekološkog odlaganja otpada na deponiju, kao i predviđanja novih usluga, korekciju cena usluga traži od opštine i Potisje DOO Bečej.

Cene komunalnih usluga su povećane u skladu sa politikom projektovanog rasta cena i zarada, koje utvrđuju Vlada Republike Srbije za 2016. godinu i iznosi 4,5 odsto.

Prema rečima predsednika opštine Bečej Dragana Tošića, Opštinsko veće će odobriti zahtevana povećanja, jer to neće „biti neki udarac na budžet građana“.

-Kada se uporedi cena vode u drugim opštinama, građani mogu da vide da se mi trudimo da ti iznosi budu u skladu sa njihovim mogućnostima plaćanja, rekao je Tošić. On je dodao da se cene pomenutih komunalnih usluga nisu menjale godinama.

Novi cenovnik usluga „Potisje“ DOO Bečej stupiće na snagu do kraja godine, a JP „Vodokanal“ od januara.

Cenovnik „Potisja“ možete preuzeti na sledećem linku cenovnikpotisje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име