Novi Bečej je poznat kao uređena i čista sredina, a ovih prvih prolećnih dana to je vidljivo na svakom koraku u centru opštine.

Prvih dana proleća već ima mnogo posla, kaže Sofija Blažin, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture iz Javnog preduzeća „Komunalac” u Novom Bečeju, kome su povereni poslovi brige o čistoći Novog Bečeja.

– Na zelenim površinama se nalaze postojeće cvetne leje koje smo posadili jesenas, a sada su u punom cvatu. U pitanju su dan i noć, zumbuli i lale polako počinju da cvetaju. U ovom periodu u JP Komunalac počinjemo proizvodnju sezonskog cveća, koje ćemo za mesec dana zasaditi na postojeće cvetne površine. Počeli smo i sređivanje travnjaka. U parku češljamo postojeći travnjak, podsejavamo ga kako bi bio zeleniji. Isto smo pre nedelju dana uradili na keju. Ove površine i đubrimo, jer je vreme za to upravo rano proleće, a đubrivo stimiliše travu da obilno raste. Počeli smo sa košenjem, završili smo ulice i park, a uskoro prelazimo i na kej, vidikovac, plažu, posle ostaje i sređivanje trim staze. Počeli smo i uređivanje crkvenih objekata. Takođe, okopali smo kružni tok, ostalo je košenje trave, što planiramo sledeće nedelje. Najkasnije za dve nedelje planiramo i da iznesemo naše čuvene rode na kružni tok, zajedno sa cvetnim aranžmanima, rekla je Sofija Blažin.

Jasno je da su Novobečejci i ove godine odlučni da privuku veliki broj gostiju sadržajnim programom koji je naročito atraktivan tokom leta. Uređenje zelenih površina na ovakav način u tome im samo može pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име