Bačko Gradište | Arhiva
Bačko Gradište | Arhiva

Jučerašnjem sastanku u prostorijama Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM), a koji je ta stranka inicirala povodom zatvaranja vrtića na bačkogradištanskom Telepu, prisustvovali su predstavnici opštinskih odbora Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Stranke mađarskog jedinstva.

 

Četiri političke organizacije su danas (20. avgusta) i zvanično zatražili odgovor na pitanje zašto se zatvara objekat vrtića na Telepu u Bačkom Gradištu. Pomenute stranke zahtevaju odgovor od predsednika opštine Bečej, njegovog zamenika, prеdsеdnika skupštinе оpštinе, te njegovog zamenika, potom od člana opštinskog veća zaduženog za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije, kao i od direktora Dečjeg vrtića „Labud Pejović“ i od upravnog odbora te ustanove. Bečejski političari objašnjenje očekuju do 23. avgusta, a u zahtevu su istakli i da predlažu nadležnima da preduzmu odgovarajuće mere kako ne bi došlo do zatvaranja objekta, budući da za dve nedelje počinje školska godina i deca kreću u vrtiće.

Prema rečima sekretara bečejskog DZVM-a Nandora Horvata, reakcije onih na čiju su adresu upitili zahtev će biti, ali se do rešenja neće doći na jednostavan način.

– Poznavajući lokalnu vlast, neki odgovor ćemo možda i dobiti, ali rešenje problema neće „ići lako”, rekao je Horvat.

Na pitanje šta će četiri političke organizacije učinitu ukoliko odgovor ne bude prihvatljiv, on je kazao da će se „akcija“ nastaviti, a sve u cilju da se nađe rešenje, a to je da se sačuva rad objekta i da deca ipak krenu u taj vrtić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име